Tuesday, July 7, 2009

KERAJAAN PERPADUAN.13KERAJAAN PERPADUAN .13... Sendiri ingat, bukan Pilihanraya Umum ke 13,tapi apa ceritapun,gosip politik,gosip moral...kata sana,kata sini,burukan si anu dan pelebagai nesta-dusta dilemparkan atau di ada-adakan demi kerana mu politik.Terkadang terlupa ,lebih sangat berkokok rupanya tengkolok kosong atau berkokok tak kena masa akhirnya SI JALAK beradu dalam periuk jadi santapan pengikut sendiri,masa bercakap lupa apa yang halal,apa yang haram, keliru hujung kalam.Baca hadis,terjemah Al.Quraan,janji cakap ada sokongan,betul tak betul letak no 1000.Apek Perak ( ADUN DAP ) baca hadis...pakat sokong,syiar dan hak ALLAH,sapo-sapopun bulih baco.........

Muslim kerdil yang belum baligh dan belum berkhatan ( jantan ) sekalipun kalau nak membaca mukhadam,disunatkan membersihkan diri dan paling afdhal berwuduk,bila Si Apek ni berkhatan ? jua berwudhuk... dan bila dia melafazkan KALIMAH ALLAH s.w.t ? ,yang PAK TUA ni kalau oghe tu lek dia semuanya bulih,walaupun ALLAH S.W.T dijaja dan ditepek macam iklan AH LONG.... itulah ASABIYAH namanya ( berpakat kejalan keburukan )

TODAY... Pak Tua,alih cerita pulok,nak tutup krisis dalaman PP ( Pakatan Pembakang ) bertembung di KEDAH,berterabur di PULAU PINANG dan bersepai di SELANGOR ,jua berkecamuk di PERAK serta sedikit GIMIT untuk N 41 MANIK URAI... nok royat dia hebat... cabar PM berdebat...PERPADUAN DITOLAK...DOK AJAK BERTAKI,mace oghe tino berebut laki.( GILO MEROYAN )

KALAU MEMILIH TEMPAT MANDI,PERTAMA TELUK KEDUA PANTAI,KALI MEMILIH PEMIMPIN NEGERI,PERTAMA ELOK KEDUA PANDAI,mantap jua sinonim semuanya dah ada pada PM tak payah cari-cari jua pening-pening.ELOK..rupa come,perangai come keturunan khalifah Negara ( TUN RAZAK ),.PANDAI...terbukti educated,profosional diiktiraf Negarawan maupun dunia.

TOLAK DEBAT...bukan bererti takut,tetapi menolak kemungkaran kerana banyak buruk daripada baiknya yang baik MUSYAWARAH bukanya BERTAKI... ini semua soal AGAMA/BANGSA soal adek-beradek,sedarah-sedaging.Kalau PAK TUA nak juga berdebat kita cadangkan tokoh hebat yang sama taraf dan sepadan... SAMY VELU...buleh deh ... HANYA JAUHARI YANG MENGENAL MANIKAM....bukan JO AH RI YANG MENGENAL MANIAM ......he.he.he ..........LU FIKIRLAH SENDIRI ...........
No comments:

Post a Comment